BANKER Obóz Szkoleniowo Integracyjny

Oferta obozu „BANKER 2018” dla studentów z niepełnosprawnością

Nie masz żadnych planów na przerwę wakacyjną?

Chcesz w czasie wakacyjnym rozwinąć swoje kompetencje zawodowe?

Spędź z nami 10 dni biorąc udział w szkoleniach i warsztatach rozwijających Twoje zdolności, motywację, kreatywność i przedsiębiorczość. Poza nauką i rozwijaniem swych umiejętności zwiedzaj, poznawaj nowych ciekawych ludzi i dobrze się baw!

Obóz Integracyjno-Szkoleniowy “BANKER’’ ma na celu zintegrowanie i przeszkolenie osób biorących udział w projekcie Absolwent Bez Barier.

Wyjazd: Wrocław w terminie od 09.07.2018 r. do 18.07.2018 r.

Miejsce zbiórki: Wyższa Szkoła Bankowa we Wrocławiuul. Fabryczna 29/31, 53-609 Wrocław godzina 10.00Istnieje możliwość transportu osób niepełnosprawnych na miejsce zbiórki.

Motyw przewodni:

Motywem przewodnim imprezy będzie bal w stylu Hollywood. Przygotujcie się, zabierzcie ze sobą stroje i gadżety pasujące do klimatu! :)

Co zabrać?

• letnie rzeczy;
  • strój sportowy;
  • coś, w czym możesz pójść na uroczystą kolację, dyskotekę (strój koktajlowy);
  • coś do charakteryzacji w klimacie tegorocznego motywu;
  • obuwie sportowe;
  • obuwie do chodzenia po górach;
  • strój kąpielowy;
  • dowód osobisty.

Identyfikator:

Każdy z uczestników otrzyma identyfikator, który będzie służył obsłudze hotelu do identyfikowania uczestników naszego obozu, co za tym idzie – umożliwiał korzystanie z hotelowych atrakcji oraz będzie ułatwiał nam poznanie się w grupie.

Pokoje:

Do dyspozycji są pokoje 1, 2 i 3 osobowe. W pokojach 1-osobowych zakwaterowane będą osoby, których niepełnosprawność tego szczególnie wymaga. Podobnie z pokojami przystosowanymi do potrzeb osób niepełnosprawnych ruchowo. Pary z kolei mogą liczyć na dwójki. W drodze uczestnicy otrzymają karty meldunkowe.

Posiłki:

Przez cały okres pobytu serwowane są trzy posiłki dziennie:

•     8:00 – 10:00 Śniadanie – szwedzki stół;

•   14:00 – 15:00 Obiad - menu serwowane do stolików: I i II danie;

•   18:00 – 19:00 Kolacja - menu ciepłe serwowane do stolików + zimna płyta.

Posiłki zostaną dostosowane do potrzeb uczestników (Prosimy o wcześniejsze poinformowanie o różnego rodzaju nietolerancjach.)

Wellness&SPA

Przez okres trwania obozu każdy uczestnik może korzystać z: basenu, jacuzzi, łaźni, saun. Dodatkowo każdy uczestnik ma do wykorzystania voucher w wysokości 100 zł na zabiegi SPA&Wellness. Zalecamy zapisywanie się w pierwszym dniu, by każdy mógł skorzystać z wybranej usługi.

Szkolenia:

W trakcie obozu zrealizowane zostaną szkolenia warsztatowe prowadzone przez wykwalifikowanych trenerów takich tematów jak:

1.        Projektowanie komunikacji marki w social media;

2.        Rynek pracy;

3.        Mediacje i Negocjacje;

4.        Trening asertywności

5.        Motywacja;

6.        Warsztat kreatywności;

7.        Jak radzić sobie ze stresem;

8.        Zachowania przedsiębiorcze;

9.        Komunikacja interpersonalna;

10.      Warsztaty zawodowe dotyczące pracy w grupie.

11.      Zachowania przedsiębiorcze.

Aktywności rekreacyjne:

Podczas trwania obozu będzie realizowane kilka głównych  atrakcji rekreacyjnych: pilates, body workout, aerobik, aqua aerobik oraz gry zespołowe i gry planszowe.

Rowery:

Na terenie hotelu istnieje wypożyczalnia rowerowa z której każdy z uczestników może skorzystać. Podstawą do wypożyczenia będzie okazanie identyfikatora.

Boiska:

Hotel posiada  boiska m.in. do piłki nożnej,  siatkówki plażowej, a także kort tenisowy (dodatkowo płatny).

Bar:

Uczestnik za okazaniem identyfikatora w hotelowym barze będzie mógł skorzystać ze zniżki na piwo.

Bankomat i sklepy:

Do najbliższego sklepu spożywczego jest ok. 1,5 km od hotelu.

Bankomat jest położony ok. 3,5 km od hotelu, dlatego radzimy  mieć ze sobą jakąś gotówkę. Na obiekcie hotelu można płacić kartą.

Uwagi do organizatorów:

Jakiekolwiek uwagi prosimy zgłaszać do organizatorów  obozu w godzinach od 11.00-12.00 w biurze obozu.