Rowery Integracyjne

Wypożyczalnia Rowerów Integracyjnych typu Handbike, znana ogólnie pod nazwą “ Rowery Integracyjne” to inicjatywa podjęta przez Stowarzyszenie Absolwentów Wyższej Szkoły Bankowej przede wszystkim w celu integracji osób niepełnosprawnych. Rowery typu handbike stanowią doskonały sposób spędzania wolnego czasu i pozwalają na doświadczanie rowerowych przejażdżek zarówno osobom pełnosprawnym, jak i tym z niepełnosprawnościami o charakterze ruchowym.

Zespół rowerów integracyjnych to grupa ludzi których nadrzędnym celem jest umożliwienie jazdy na rowerze osobom które borykają się z ograniczeniami swojego ciała wynikającymi z niepełnosprawności. Przełamywanie stereotypów, przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu, niesienie radości - to nasza misja W celu popularyzacji tego typu rowerów i pomocy osobom niepełnosprawnym utworzono we Wrocławiu wypożyczalnię rowerów typu handbike która oferuje nieodpłatne wypożyczanie rowerów czyniąc je dostępnymi praktycznie dla każdego. Projekt Wypożyczalni Rowerów Integracyjnych typu handbike niewątpliwie realizuje hasło

“Ważne jest to, co nas łączy, a nie to, co dzieli”

Więcej najbardziej bieżących informacji znajdziecie Państwo tutaj:

facebook.com/RoweryIntegracyjne

oraz