Zapraszamy na nieodpłatne lekcje salsy

Zapraszamy studentów, absolwentów, pracowników i sympatyków WSB we Wrocławiu na nieodpłatny kurs salsy kubańskiej!

Dzień Absolwenta 2014 Zapraszamy na relacje!

21 czerwca 2014, 21:18
Za nami trzeci Dzień Absolwenta 2014 organizowany przez Stowarzyszenie Absolwentów Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu. Tegoroczny program był znacznie rozbudowany dzięki doświadczeniom z lat ubiegłych. Stowarzyszenie chce bowiem zapoczątkować nowy charakter integracji absolwentów WSB.

Pierwszą zasadniczną innowacją było spotkanie z przedstawicielami Władz Uczelni, podczas którego absolwenci mogli podzielić się wspomnieniami, doświadczeniami, a także wyrazić opinię na temat obecnie prowadzonych przez WSB działań. Ten istotny element zaplanowany w strategii Stowarzyszenia na lata 2011-2014 nazwano oficjalnie Forum Absolwenta.

Kolejnym punktem zaproponowanego harmongramu było spotkanie networkingowe, które pozwoliło nawiązać wiele ciekawych kontaktów biznesowych między absolwentami WSB.

Przy okazji każdego ze spotkań istniała możliwość rozmów w kuluarach przy przygotowanych przekąskach i ciepłych napojach.

O godz 17:30 nastąpiło uroczyste otwarcie Dnia Absolwenta. Tę chwilę poświęcono m.in. na nominację ambasadorów Stowarzyszenia oraz rozdanie podziękowań dla niezawodnych wolontariuszy oraz partnerów, dzięki którym Stowarzyszenie może działać i dalej się rozwijać. W międzyczasie przybyli goście mogli zapoznać się z prezentacją absolwenta WSB, Michała Świderskiego “PONAD POZIOMY”, która zawiera w sobie nie tylko piękne elementy graficzne, ale która jest także doskonałym przykładem networkingowym, ponieważ prezentuje najprężniej działające organizacje pozarządowe działające na Dolnym Śląsku, które realizują zadania publiczne na rzecz osób niepełnosprawnych.

Ostatnim etapem obchodów była integracja przy kiełbaskach z grilla, wypiekach domowych i czeskim piwie w barku MKM Bistro na terenie kampusu WSB. Mimo niesprzyjającej pogody, absolwenci bawili się wspólnie przy złotych przebojach z lat ‘70 i ‘80 do późnego wieczora. Jedną z niespodzianek podczas integracji był też pokaz mody absolwenckiej, w której wzięli udział chętni uczestnicy Dnia Absolwenta. Pomysł bardzo spodobał się przybyłym, a prezentowane bluzy otrzymali w prezencie modele za odwagę i przebojowość ;-)

Odzież, która została specjalnie zaprojektowana dla Absolwentów WSB będzie od teraz dostępna w sprzedaży w ramach jednego z działań Stowarzyszenia.

Zapraszamy do fotorelacji z wydarzenia! ;-)

Dla osób, które nie uczestniczyły w tegorocznym Dniu Absolwenta, a chciałyby wziąć udział w przyszłych wydarzeniach i otrzymywać informacje o tego rodzaju działaniach proszeni są do wypełnienia formularza zgłoszeniowego.

Po więcej informacji zapraszamy na

facebook/absolwenciwsbwroclaw