Zapraszamy na nieodpłatne lekcje salsy

Zapraszamy studentów, absolwentów, pracowników i sympatyków WSB we Wrocławiu na nieodpłatny kurs salsy kubańskiej!

RAJD ROWEROWY WSB 2014

17 grudnia 2017, 16:09
Drodzy Rowerzyści, w ostatni piątek miesiąca kwietnia tj. 25.04.2014 odbędzie się kolejny rowerowy przejazd ulicami Wrocławia. Ruszamy tradycyjnie z Placu Bema o godz 18:00 i po około godzinnej integracyjnej przejażdżce rowerowej kierujemy się na kampus Wyższej Szkoły Bankowej we Wrocławiu przy ul. Fabrycznej 29-31.

To właśnie WSB gości uczestników kwietniowej Masy Krytycznej. Na miejscu czeka na nas wiele niespodzianek m.in. smaczny poczęstunek w formie grilla oraz muzyka w rytmie Reggae.

Tradycyjnie już odbędzie się również panel dyskusyjny na świeżym powietrzu na temat możliwości i problemów wrocławskich rowerzystów oraz infrastruktury wrocławskich ścieżek rowerowych. W rozwinięciu proponujemy również dyskusję na temat rowerów i obszarów do jazdy dla osób niepełnosprawnych, którzy już od maja będą mogli korzystać z zasobów największej w Polsce nieodpłatnej Wypożyczalni Rowerów Integracyjnych typu Handbike (www.roweryintegracyjne.pl) z siedzibą na terenie kampusu WSB we Wrocławiu.

Ponadto tego dnia będzie z nami Jakub Spólnik, student WSB, wielki miłośnik Reggae, który podzieli się informacjami na temat nadchodzącego festiwalu muzyki reggae “Regalowisko 2014 Bielawa Reagee Festiwal” XVI edycja. Wydarzenie odbędzie się w Bielawie w dniach 21-23.08.2014 w O.W.W. Sudety.

Festiwal w Bielawie to jedna z najstarszych i co ważniejsze - najbardziej lubianych imprez dla fanów tego rodzaju muzyki w Polsce. Jest okazją do spędzenia niezapomnianych chwil i przeżycia niezapomnianych emocji wśród ludzi o tych samych pasjach i wartościach we wspaniałej scenerii i przy świetnej muzyce.

Jakub udzieli szczegółowych informacji również na temat dostępności festiwalu dla osób niepełnosprawnych i oraz podzieli się wiedzą dotyczącą wszystkich udogodnień, które organizatorzy wydarzenia planują przygotować dla uczestników festiwalu w tym roku.

Stowarzyszenie Absolwentow WSB we Wrocławiu jako jeden ze współorganizatorów zaprasza do udziału w wydarzeniu i wspólnej rowerowej integracji w szczególności studentów, absolwentów oraz sympatyków WSB.